79% OFF

[Panduan Terperinci 2021] Menyahsekat Geo-Sekatan dengan VPN WhatsApp

WhatsApp telah menjadi keperluan penting semua orang untuk berhubung dengan orang tersayang mereka. Artikel ini akan menerangkan VPN WhatsApp yang terbaik untuk memutuskan sekatan tersebut.

Walaupun WhatsApp merupakan aplikasi yang terkenal dalam populasi dunia, terdapat beberapa kawasan yang mengharamkan akses kepada aplikasi ini. Aplikasi ini datang dengan pelbagai ciri-ciri untuk berkomunikasi dengan orang lain dan komuniti perniagaan. Sedang mencari idea untuk mendapatkan aplikasi ini?

Mujurlah, anda mempunyai pilihan VPN WhatsApp untuk negara-negara atau kawasan yang mempunyai akses yang terhad kepada WhatsApp. Agak sukar untuk mencari perkhidmatan betul yang dapat membantu anda berhubung dengan rakan-rakan dan keluarga anda yang tinggal di luar negara. Artikel ini merangkumi satu perkhidmatan VPN percuma  untuk memutuskan geo-sekatan WhatsApp di seluruh dunia.

Muka Depan Petua Menyahsekat dengan VPN WhatsApp


WhatsApp merupakan penghantar pesanan yang paling interaktif, di mana 55.6% dari populasi dunia menggunakannya untuk berhubung antara satu dengan yang lain. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa negara yang menyekat ciri-ciri WhatsApp, atau mengharamkannya. Beberapa sebab boleh dilihat dari pengharaman atau sekatan WhatsApp di negara-negara seperti China, Iran, Cuba, atau EAB. Dengan menggunakan WhatsApp, anda boleh mendapatkan mesej dan panggilan yang pantas dan selamat disebabkan ciri-ciri penyulitan yang kuat.

1. Berdasarkan laporan, sebab utama kerajaan China menyekat aplikasi tersebut adalah berkaitan dengan sebab-sebab politik.

2. Begitu juga dengan Cuba yang juga menyekat penggunaan internet dan platform-platform perbualan termasuk WhatsApp.

3. EAB mengalu-alukan penduduk negara lain termasuk Pakistan, India, Bangladesh, yang biasanya menggunakan WhatsApp untuk berhubung dengan rakan-rakan dan keluarga mereka. Disebabkan itu, ia telah menyebabkan syarikat telekomunikasi tempatan EAB kehilangan untung. Dengan itu, mengharamkan WhatsApp merupakan cara yang mudah untuk menyelamatkan mereka daripada kehilangan untung.

Walaupun negara-negara moden ini mempunyai peraturan-peraturan yang sah, penduduk tersebut boleh menggunakan VPN iTop yang merupakan ideal kepada VPN WhatsApp untuk menikmati akses tanpa had kepada perkhidmatan WhatsApp.

Terdapat masa di mana anda perlu menggunakan perisian VPN untuk menyekat sekatan pada penyampai pesanan WhatsApp. Untuk itu, beberapa alat VPN telah dilancarkan dalam pasaran dengan akses tanpa had untuk perkhidmatan yang tertentu. Adakah semuanya sesuai dengan keperluan anda? Sememangnya tidak kerana VPN iTop ialah VPN WhatsApp percuma yang terbaik untuk telefon bimbit.

Alat ini menyediakan akses percuma pada penyampai pesanan WhatsApp dengan ciri-ciri selamat dan pantas. Ia memberi manfaat kepada pengguna dengan ciri-ciri perlindungan privasi untuk menyelamatkan peranti mereka dari virus-virus atau serangan penggodam.

VPN iTop untuk WhatsApp

Sekiranya anda ingin menggunakan WhatsApp secara tanpa nama, VPN WhatsApp yang minimalis iaitu VPN iTop, adalah sangat sesuai untuk anda. Ia menyediakan sambungan yang selamat untuk anda dan privasi untuk panggilan dan mesej VPN WhatsApp. VPN untuk PC dan peranti ini mengelakkan anda dari sekatan berdasarkan lokasi. Ia juga menawarkan perkhidmatan penyampai pesanan tanpa had seperti Facebook Messenger, WhatsApp, dan Link.

Bagaimanakah Cara untuk Memutuskan sekatan WhatsApp dengan VPN iTop pada Telefon Bimbit?

Berfikir cara untuk memutuskan sekatan WhatsApp dengan VPN iTop pada telefon bimbit? Ikuti Langkah-langkah menggunakan VPN WhatsApp di bawah.

Langkah 1: Pertama sekali, anda perlu mendapatkan VPN WhatsApp iaitu VPN iTop pada telefon bimbit anda. Ia akan dimuat turun dengan hanya beberapa saat.

Dapatkan VPN iTop dari kedai aplikasi

Langkah 2: Sekarang, pasangkan aplikasi tersebut dan pilih pelayan dari senarai ‘Untuk Sosial’. Untuk hal ini, pilih pelayan WhatsApp.

Pilih Pelayan WhatsApp dalam VPN iTop

Langkah 3: Selepas memilih pelayan WhatsApp, anda boleh menggunakannya dalam kawasan yang disekat.

VPN WhatsApp Berjaya Menyembunyikan IP Anda

Kami telah menjumpai penyelesaian untuk menggunakan WhatsApp pada telefon bimbit. Anda juga boleh menggunakan VPN WhatsApp untuk menggunakan aplikasi tersebut pada meja komputer anda. 

Dapatkan akses persendirian kepada aplikasi WhatsApp dengan hanya satu tekan menggunakan VPN iTop untuk Windows. Ia adalah alat VPN yang canggih yang mampu menyelesaikan masalah geo-sekatan dan ia juga membolehkan anda untuk menikmati aplikasi WhatsApp pada Windows anda. VPN iTop sangat sesuai dengan versi Windows yang terkini. Alat ini dipasangkan dengan rangkaian yang stabil yang membenarkan akses tanpa had tanpa sebarang risiko dikesan.

Tambahan pula, VPN iTop tidak menjual data anda kepada pihak yang lain. Ini menjadikannya aplikasi VPN yang selamat. Dengan itu, anda boleh menyambungkan peranti-peranti anda dengan rangkaian pelayan secara serta merta dengan perkhidmatan penyulitan yang terbaik. 

Bagaimanakah Cara untuk Menggunakan WhatsApp pada Windows dengan VPN iTop?

Dengan mengikuti langkah-langkah di bawah, anda boleh menggunakan WhatsApp pada Windows.

Langkah 1: Muat turun VPN iTop dan pasangkannya pada Windows anda.

Langkah 2: Setelah itu, akses pelayan ‘Untuk Sosial’ dan pilih pelayan ‘WhatsApp’ untuk VPN tersebut disambungkan.

VPN iTop Berubah Menjadi Pelayan WhatsApp

Langkah 3: Setelah disambungkan, anda boleh mengakses laman WhatsApp pada Windows anda.

VPN WhatsApp telah disambungkan

VPN iTop mempunyai pelbagai ciri-ciri yang mendapat penghargaan daripada penggunanya. Dalam bahagian ini, kami akan menerangkan secara ringkas ciri-ciri VPN iTop tersebut.

  • Kelajuan Yang Sangat Pantas

Salah satu ciri-ciri penting yang pengguna perlukan dalam VPN ialah kelajuan. Dalam hal ini, VPN iTop untuk Windows mempunyai kelajuan yang pantas dan jalur lebar tanpa had. Dengan itu, anda boleh menikmati WhatsApp tanpa sebarang masalah.

  • Pelayan di Seluruh Dunia

VPN iTop mempunyai pelayan di seluruh dunia. Ini membenarkan anda untuk mengakses mana-mana pelayan di dunia. Ciri-ciri ini sangat membantu untuk mengemas kini kandungan geografik yang dikunci.

  • Penyulitan Yang Selamat untuk Pengekodan Data Anda

Ciri-ciri hebat lain yang terdapat dalam alat VPN ini ialah penyulitan yang canggih dan selamat. Tidak kira di mana anda berada, ia akan menyembunyikan lokasi dan aktiviti anda dari mana-mana pihak yang lain. VPN iTop juga menyediakan lapisan keselamatan lebih untuk anda melayari sesawang dan penstriman.

VPN iTop mengambil kredit sebagai penyedia kill switch yang automatik kepada penggunanya. Ia membantu anda untuk menghindari kebocoran data dan memastikan persekitaran yang terlindung oleh ciri-ciri keselamatan yang maju.

Kesimpulan

Artikel di atas telah mengumpulkan beberapa VPN WhatsApp yang terbaik. Berdasarkan semua perkara yang telah kita bincangkan, VPN iTop merupakan pilihan yang tepat untuk mengakses perkhidmatan WhatsApp dalam kawasan yang disekat. Ia menawarkan ciri-ciri yang berkualiti tinggi dengan harga yang berbaloi. Ini membuatkannya pilihan utama pengguna.

Selain itu, kami juga telah menyenaraikan prosedur langkah demi langkah untuk mendapatkannya pada Windows, Android, atau iPhone anda. Dengan itu, sekiranya anda mengalami penyekatan WhatsApp dalam kawasan anda, muat turun aplikasi ini sekarang dan nikmati akses tanpa had.


Related Articles for Reference