79% OFF

Pilihan Jutaan Pemain: VPN Terbaik untuk Permainan

Sama ada anda ingin bermain pada mana-mana pelayan di PUBG atau kekal bermain tanpa nama, ini adalah 3 VPN terbaik untuk permainan untuk tahun 2021. Saksikan mereka!

Apabila anda membayangkan tetapan permainan, perkara yang akan muncul di fikiran anda adalah seperti kelengkapan sinaran neon Razer, internet fiber, atau siaran Twitch. Tetapi, terdapat satu perkara yang kurang di sini iaitu, VPN untuk permainan. Permainan menggunakan VPN tidak bercanggah dengan diri sendiri; sesetengah orang beranggapan bahawa VPN akan memberi kesan negatif kepada kelajuan internet disebabkan peralihan trafik dan VPN juga menambah jarak fizikal antara komputer anda dan sesawang. Nampaknya, ia tidak mengurangkan ping tetapi sebaliknya. Dengan itu, ini merupakan waktu terbaik untuk menggunakan VPN untuk permainan. Ia adalah VPN yang sangat selamat dan ia menawarkan impak yang sangat rendah kepada sesi permainan. Sementara itu, ia juga melindungi privasi dan keselamatan anda. Permainan menggunakan VPN membenarkan anda untuk memintas geo-sekatan dan bermain di mana-mana tempat yang anda inginkan.

Sekiranya anda bercadang untuk menggunakan VPN untuk mengalami pengalaman pemainan yang  terbaik, ini adalah tiga strim utama VPN untuk permainan. Kita akan melihat kebaikan dan keburukannya supaya anda boleh mencari VPN yang sesuai dengan anda.

VPN Terbaik untuk Permainan

Apabila melihat VPN terbaik untuk permainan, terdapat beberapa perkara yang harus dititikberatkan. Semestinya, kelajuan adalah perkara yang paling penting. Ketiga-tiga VPN utama ini menawarkan kelajuan yang cemerlang dengan ping dan kependaman yang rendah. Ia juga mampu membantu anda untuk mengakses permainan geo-sekatan dengan rangkaian global yang menyeluruh. Sekarang, mari kita lihat dengan teliti tentang ciri-ciri utama mereka.

1. NordVPN

NordVPN adalah tidak asing kepada ramai orang. Sebagai salah satu VPN yang terkenal, NordVPN juga merupakan VPN terbaik untuk permainan. Sebelum ini, NordVPN mengalami rangkaian yang turun naik dan tidak boleh dipercayai. Tetapi, dengan protokol berasaskan WiredGuard NordLynx yang dikeluarkan baru-baru ini, NordVPN mempunyai peningkatan kelajuan sepantas kilat dengan kelajuan 820Mbps yang sangat sesuai untuk permainan menjadi lancar.

NordVPN untuk Permainan

Dengan lebih 5,000 pelayan global dalam 59 negara, NordVPN membenarkan anda untuk bersambung dengan pelayan-pelayan yang terdekat anda. Tidak kira di mana lokasi anda, anda boleh memintas geo-sekatan dan bermain di pelayan kawasan yang berlainan tanpa sekatan kelajuan. Rangkaian yang menyeluruh dapat membantu anda mengelak dari data yang luar biasa dan menghapuskan segala hukuman apabila mengalami serangan pengedaran perkhidmatan penafian (DDoS), dan anda boleh menggunakan mana-mana pelayan (5200+) sekiranya serangan tersebut tidak berhenti.

Dengan menyokong semua platform yang besar, NordVPN membenarkan anda bermain permainan pada Windows, Linux, macOS, iOS, Android, dan Android TV. Anda juga boleh menjalankan NordVPN pada penghala anda sekiranya anda ingin bermain pada hiburan seperti Xbox one, PlayStation, dan Nintendo Switch. Selain itu, apabila ISP anda mencekik sambungan anda apabila aktiviti jalur lebar yang besar dikesan, NordVPN boleh membantu anda mengelak pendikitan jalur lebar dengan menyembunyikan trafik anda melalui penyulitan.

Sebab untuk menggunakannya:

 • Kelajuan melepuh Nordlynx

 • Liputan pelayan-pelayan global

 • Rangkaian yang selamat dan tertumpu pada privasi

 • Menyokong semua platform dan konsol

 • Sokongan pelanggan yang baik

 • Pelayan penstriman tersedia

Sebab untuk mengelaknya:

 • Penurunan sering berlaku

2. ExpressVPN

ExpressVPN adalah antara VPN yang terbaik yang mempunyai pencapaian luas di seluruh dunia – pelayan yang merangkumi serata dunia dengan lebih 94 negara. Ia juga merupakan VPN terbaik untuk permainan untuk rangkaian yang kuat dan selamat dan juga sambungan yang pantas. Satu kajian makmal membuktikan bahawa ExpressVPN mempunyai kelajuan yang pantas tanpa sekatan terutamanya apabila ISP anda menawarkan kelajuan sekitar 100-200MB. VPN ini juga mampu menghantar pada kelajuan 220MB pada garisan 600MB. Kelajuan ini sangat mencukupi untuk bermain permainan.

ExpressVPN untuk Permainan

Dengan menyembunyikan IP anda, ExpressVPN melindungi anda dari serangan DDoS. AES 256-bit (Penyulitan Piawaian yang Maju), di mana penyulitan yang sama yang digunakan oleh kerajaan AS dan pakar keselamatan, akan mengekalkan keselamatan anda selamat dari penggodam dan pengesan dalam permainan. Dengan lebih dari 3000 pelayan melintasi 160 lokasi, anda boleh mengakses mana-mana permainan yang disekat mengikut kawasan dan bermain dengan rakan-rakan di luar negara.

Sama ada anda pemain PC atau lebih kepada konsol, ExpressVPN akan melindungi anda. Anda boleh bermain pada semua peranti dengan menggunakan ExpressVPN contohnya, PC, telefon bimbit, PlayStation 4, XboxOne, dan Nintendo Switch. Alat MediaStreamer Smart DNS membenarkan anda mengubah lokasi semasa bermain permainan pada PlayStation dan Xbox. ExpressVPN juga mempunyai VPN penghala khas yang membenarkan anda untuk mengelak dari pendikitan jalur lebar dan memberikan anda perlindungan menyeluruh walaupun di konsol.

Sebab untuk menggunakannya:

 • Kelajuan yang pantas

 • Rangkaian liputan global yang sebenar

 • Pemasangan Chrome yang berciri-ciri penuh

 • Aplikasi terbaik untuk permainan mudah alih dan konsol

 • Pelayan penstriman yang optimum

Sebab untuk mengelaknya:

 • Sedikit mahal

 • Kelajuan muat naik yang agak perlahan

 • Menyokong 5 peranti sekaligus

3. iTop VPN

VPN iTop direka untuk menjadi VPN yang sangat praktikal untuk permainan. Sebagai kemasukan baru di pasaran, VPN ini menawarkan kualiti perkhidmatan yang baik dan boleh bersaing dengan pesaing besar seperti NordVPN dan ExpressVPN. Dengan penyulitan bertahapkan ketenteraan, maklumat persendirian anda akan kekal selamat sekaligus dapat memenangi lebih banyak kemenangan dalam permainan. iTop dapat membantu anda mengelak dari risiko serangan DDos dengan berkesan dengan cara menyembunyikan IP anda dengan pelayan global. iTop juga merupakan VPN zon perang terbaik sekiranya anda ingin menikmati pengalaman bermain permainan yang lancar dengan kependaman yang sangat rendah.

VPN iTop Untuk Permainan

Ini adalah kunci ciri-ciri dan kelebihan bermain permaian dengan VPN iTop.

Trafik percuma

VPN iTop ialan VPN percuma yang terbaik untuk Windows. Tidak seperti VPN lain yang menawarkan jalur lebar percuma yang terhad dan pelayan berkelajuan rendah dengan percubaan percuma, iTop tidak pernah menetapkan had untuk jalur lebar. Anda boleh menikmati kelajuan penuh dengan proksi AS percuma dengan 700Mb data setiap hari. Selain itu, data 700Mb itu juga akan ditetapkan semula setiap hari menjadikannya 21Gb setiap bulan.

Anda boleh katakan ia adalah lebih dari cukup untuk bermain permainan, namun, ini adalah peluang untuk anda mencuba betapa bagusnya VPN ini dengan kelajuan yang sangat tinggi seperti plan berbayar.

Nod Istimewa untuk Permainan

Dilengkapi dengan nod istimewa untuk permainan, VPN iTop membenarkan anda untuk menikmati permainan dengan pelayan permainan yang optimum. Contohnya, pelayan PUBG meningkatkan pencarangan PUBG mobile. Anda boleh mengakses pelayan PUBG yang baru dan memintas geo-sekatan yang menghentikan anda dari berlawan dengan pemain dari luar negara. Selain itu, anda juga boleh mengumpul kulit khas kawasan yang percuma untuk penyesuaian senjata dan watak anda.

Juga Baca: VPN PUBG Mobile yang Selamat dan Tepat dengan Tiada Sekatan di Mana-mana Pelayan

Dengan 1,800+ pelayan global iTop, anda boleh bersambung kepada pelayan terdekat dan terpantas untuk mengurangkan ping. Bukan sahaja mempunyai rangkaian yang stabil, tetapi anda juga boleh menjauhkan diri daripada pendikitan jalur lebar  ISP anda. iTop direka khas untuk pelayan permainan, contohnya, PUBG, Warzone, LOL, dan sebagainya dan ia juga mampu menawarkan sambungan yang sangat pantas dengan kependaman yang sangat rendah.

Protokol Istimewa untuk Permainan: UDP

UDP merupakan protokol yang maju yang membenarkan sambungan yang lebih pantas untuk permainan, penstriman, perkongsian fail. Protokol UDP sangat sesuai untuk permainan yang sensitif masa yang ingin mengelak dari kemerosotan paket. Ia adalah ciri-ciri yang wajib dimiliki apabila berbicara tentang VPN terbaik untuk bermain permainan. Anda akan mempunyai prestasi yang sangat baik sekiranya anda bermain permainan anda menggunakan protokol UDP iTop. Ia mempercepatkan penghantaran untuk permainan yang memerlukan rekfleksi sepantas kilat.

Plan Harga yang Lebih Baik

Tidak banyak perkara dalam kehidupan yang bagus dan percuma dalam masa yang sama. Tetapi, dengan iTop, anda boleh mendapatkan perkhidmatan yang terbaik dengan harga yang lebih baik. Berikut merupakan perbezaan harga antara iTop, ExpressVPN, dan NordVPN.

ExpressVPN: 1 bulan: $12.95/bulan, 6 bulan: $9.99/bulan, 15 bulan: $6.67/bulan

NordVPN: 1 bulan: $11.95/bulan, 1 tahun: $4.92/bulan, 2 tahun: $3.30/bulan

VPN iTop: 1 bulan: $11.99/bulan, 6 bulan: $6.99/bulan, 1 tahun: $2.31/bulan

Boleh dilihat dengan jelas bahawa iTop mempunyai harga yang lebih baik yang menawarkan kualiti perkhidmatan yang sama. Harga bulanan hanya $2.31/bulan sekiranya anda mengambil langganan 1 tahun.

Sebagai VPN yang terbaik untuk permainan, iTop mungkin tidak menyokong platform yang banyak seperti ExpressVPN dan NordVPN, namun, ia merupakan VPN percuma terbaik untuk Windows. iTop kini sesuai digunakan pada Windows, Android, dan iOS. Versi Mac masih dalam perkembangan, dengan itu, tunggu untuk mengetahui lebih lanjut. 

Sekarang, mari kita lihat bagaimana cara untuk bermain permainan menggunakan VPN iTop. Sebelum itu, anda perlu memuat turun VPN iTop dan pasangkannya pada peranti anda.

Langkah 1. Lancarkan VPN iTop dan pilih “Untuk Permainan” pada menu utama.

Langkah 2. Plih pelayan permainan yang anda ingin sambungkan.

VPN iTop Untuk Permainan Pilih Pelayan Permainan

VPN iTop Untuk Permainan Pilih Pelayan Permainan.jpg

Langkah 3. Tekan butang “Sambungkan” untuk menyambung kepada permainan.

Itu sahaja. Sekarang, dengan menggunakan VPN terbaik untuk permainan, anda boleh menikmati permainan yang sangat lancar.

Kesimpulan

Apa yang membuat VPN baik untuk permainan? Perkara yang amat penting ialah sambungan yang stabil dengan kependaman yang rendah. Dengan VPN iTop yang dioptimumkan untuk pelayan permainan secara global dan perlindungan privasi dan butiran-butiran anda, anda boleh mendapatkan perlawanan daya saing dan memenangi lebih banyak permainan semasa bermain. Sekiranya anda tidak yakin tentang perkara ini, dapatkan percubaan percuma dan lihat sendiri.


Related Articles for Reference